İstek Okulları’ndan Bademler Köy Tiyatrosu’na özel destek

İSTEK İzmir Okulları Anadolu Lisesi öğrencileri, Bademler Köyü ile Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, köy muhtarlığının talebiyle Bademler Köy Tiyatrosu binasının duvarına semah yapan bir kadın figürünü, farklı şairlerin dizelerini kullanarak tipografi çalışmasıyla oluşturdu. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı ile Görsel Sanatlar Bölümü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen anlamlı çalışma, öğrencilere sanat zevki ile sanatın farklı alanlarını kullanarak bir yaratımda bulunma becerisi kazandırdı. Bademler Köyü Muhtarı Kudret Kablay, İstek İzmir Okulları’na teşekkürlerini sunarak, “Tiyatro, bir milletin seviyesinin aynasıdır’ diyen Atatürk’ün yolunda gençlerimizi bilinçlendiren ve eğitimi okul sınırlarının dışına taşıyarak köyümüze güzel bir değer katan İstek Anadolu Lisesi’ne teşekkür ederiz. Bu çalışma köyümüze ve tiyatromuzu ziyarete gelenlere sanatsal zenginlik sundu. Umarım her yerde böyle kıymetli çalışmaları daha çok görür sanatla yaşayan bir millet oluruz” dedi.

İZMİR, (DHA)